Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!
Nie jesteś zalogowany na forum.
.
1986-Koncerty Władysława Pitaka i Mieczysława Fogga - Teatr i muzyka - lustro życia .
W 1986 r. miałem ogromną przyjemność wspólnie koncertować z Mieczysławem Foggiem na terenie ówczesnego woj. koszalińskiego. Pan Mieczysław śpiewał, a ja recytowałem poezję miłosną i zapowiadałem Mistrza.
Na tytułowej stronie scenariusza estradowego Pan Mieczysław i Pani Zofia, na pamiątkę wspólnych koncertów, pozostawili swój wpis z autografami.
(Władysław Andrzej Pitak)
@
Sabina Szulakiewicz Mialam przyjemnosc spotkac sie z Mieczyslawem Foggiem.Koncertowal w Powiatowym Domu Kultury pod koniec lat 60-tych...jezeli dobrze pamietam!!!
•
Sabina Szulakiewicz To bylo 24 stycznia 1968 roku.Podczas pobytu M.Fogga bialogardzki rymotworca napisal zalaczony wiersz!
•
Władysław Andrzej Pitak Gratulacje. wiersz dobrze utrzymany w rytmie i literacko niebanalny.
•
Sabina Szulakiewicz I jeszcze jeden wiersz,ktory napisal bialogardzki rymotworca z okazji pobytu Mieczyslawa Fogga na koncercie w PDK w B-rdzie w dniu 24.01.1968 r.
•
Władysław Andrzej Pitak Dobre !!!
Władysław Andrzej Pitak Sabina Szulakiewicz Czy mogę dołączyć oba wiersze do wspomnień powołując się na Twoją zgodę? Pamiętam, że w latach 1974-81 jeździłem z Filharmonią Koszalińską na koncerty w domach kultury w dawnym województwie koszalińskim. W tych koncertach występowali najlepsi artyści polscy i zagraniczni, m.in. Anna German, Bernard Ładysz, Kazimierz Kowalski, także Mieczysław Fogg. Koncertami dyrygowali Stefan Rachoń i Henryk Debich. Najciekawsze dla mnie było to, że ja pełniłem funkcję akustyka na sprzęcie Domu Kultury Budowlanych, a byłem traktowany przez dyrygentów jak członek orkiestry, bo miksowanie dźwiękiem także było moderowane przez dyrygentów.
Sabina Szulakiewicz Zgadzam se Wlodku! Prosze jednak zaznaczyc skad i z jakiego czasu pochodza oba wiersze! Uwazam,ze jest to wspaniala pamiatka,dotyczaca niezapomnianego Mieczyslawa Fogga! Serdecznie Cie pozdrawiam!!!?????
•
Władysław Andrzej Pitak Oczywiście, zawsze podaję źródło. Przyzwoitość przede wszystkim. Gratuluję Ci kronikarskiej pasji w gromadzeniu ważnych dowodów aktywności swojej i innych ludzi. Jest to bardzo bliskie mojej pasji. Niestety , nie zawsze możemy pamiątki ujawniać, bo jakoś tak się składa, że nie ma na to odpowiedniego czasu, nazwijmy to - politycznego i społecznego.
Sabina Szulakiewicz Władysław Andrzej Pitak
https://www.facebook.com/andrzej.pitak/ … nt_mention
.